Str. Calea Manastur nr 13, Cluj-Napoca

Luni - Joi: 8.00 - 19.00; Vineri: 8.00 - 18.00

Str. Calea Manastur nr 13, Cluj-Napoca

Luni - Joi: 8.00 - 19.00; Vineri: 8.00 - 18.00

Servicii medicale
Clinica Iris

Clinica Iris oferă investigații oculare complete, adecvate grupei de vârstă și necesităților fiecărui pacient. Efectuăm consultații și proceduri medicale performante prin care asigurăm dezvoltarea și funcționarea optimă a vederii.

Edit Content
Consultații copii

Problemele oculare pot apărea încă de la vârste foarte fragede și pot afecta dezvoltarea și calitatea vieții celor mici. Întrucât copiii nu ne spun sau nu sesizează că au vreun deficit vizual , este foarte important să vă asigurați că orice afecțiune este depistată la timp prin consultatii oftalmopediatrice periodice. Un copil nu este “prea mic“ pentru a fi examinat, ci dimpotrivă, primul consult oftalmologic ar trebui efectuat încă din primele luni de viață.

În cadrul Clinicii Iris punem vederea celor mici pe primul loc și utilizăm metode specifice și aparatură adecvate vârstei și nivelului de colaborare al copilului, astfel încât consultul să fie unul plăcut și precis. Medicii noștri, cu pregătire specială în abordarea și tratarea copiilor, oferă empatie în interacțiunea cu cei mici, adaptându-se nivelului lor de înțelegere și răbdare. Ne dorim să creăm o experiență pozitiva pentru fiecare copil, de aceea am asigurat spații de joacă special amenajate pentru a reduce stresul și a transforma consultul într-un joc.

Pentru copilul mic determinarea refracţiei (dioptriilor) se realizează de la distanţă, cu ajutorul Plusoptix, un refractometru modern, prietenos, care furnizează cu mare precizie date asupra eventualelor vicii de refracţie ale copilului.

În cadrul consultaţiei de specialitate, putem depista diverse afecţiuni care pot duce la o vedere scăzută la vârstă de adult, în cazul lipsei sau întârzierii tratamentului:
În cadrul consultaţiei de specialitate, putem depista diverse afecţiuni care pot duce la o vedere scăzută la vârstă de adult, în cazul lipsei sau întârzierii tratamentului:
Edit Content
Consultații adulți

Pentru a avea o vedere sănătoasă și a preveni posibile afecțiuni, este recomandat ca fiecare persoană să efectueze evaluări oftalmologice periodice.

În cadrul clinicii noastre adulții beneficiază de investigații oftalmologice complexe, de la consult specializat până la asistență în alegerea corectă a ochelarilor, tratament personalizat și monitorizarea parcursului.

Datorită aparaturii de care dispunem, oferim o gamă completă de investigații prin care putem diagnostica un spectru larg de afecțiuni ale ochiului încă de la prima vizită în cabinetele noastre:

Aparatură medicală
Edit Content
Controlul progresiei miopiei

Miopia este afecțiunea oculară care se manifestă prin alterarea vederii la distanță, în timp ce obiectele situate în apropierea ochilor sunt percepute clar . Unii copii sănătoși dezvoltă miopie, în ultimii ani observându-se creșterea procentului de miopi la nivel mondial și reducerea vârstei la care debutează această afecțiune. În mod caracteristic, miopia debutează în primii ani de școlarizare (la vârsta de 6-8 ani), riscul de miopizare fiind mai mare la copiii care au unul sau ambii părinți miopi, în apariția miopiei fiind implicate multiple gene.

Principala cauză  a acestei patologii este creșterea excesivă în lungime a globilor oculari. Acest mecanism face ca miopia să progreseze, atâta timp cât lungimea axială a globilor oculari crește, chiar dacă copilul poartă ochelari.

Cum putem controla progresia miopiei la copil?

Nu există o metodă eficientă în toate cazurile de miopie, scopul utilizării acestor terapii fiind de a încetini progresia (cu 40-65 % față de evoluția fără intervenție), reducând astfel riscul de dezvoltare al miopiei mari și al complicațiilor acesteia (dezlipire de retină, glaucom, cataractă).

Selecția metodei revine medicului specialist oftalmolog și depinde de mai multe aspecte precum vârsta copilului, ritmul de progresie, nivelul de cooperare al acestuia la tipul de terapie, diametrul pupilar.

  • Atropina;
  • Ortokeratologia sau lentilele de contact moi multifocale;
  • Lentilele cu segmente de defocalizare incorporate (MiYOSMART);
  • Timpul petrecut în aer liber ( peste 2 ore/zi sau peste 15 ore/saptamana);
Edit Content
Optică medicală

Ochelarii pe care îi purtăm sunt foarte importanți atât pentru sănătatea vederii cât și pentru stima noastră de sine, atunci când ne privim în oglindă.
Optica Iris este magazinul de optică al centrului nostru medical, înființat în anul 2011. Beneficiem de consultanti de vanzari cu ani de zile experienta in recomandarea ramelor potrivite atat pentru copii cat si pentru adulti.
Avem o colectie foarte variata de rame de copii, dar si de adulti, ochelari de soare, ochelari sport si accesorii. Deasemenea colaboram cu cei mai mari furnizori de lentile ( Hoya, Zeiss, Essilor, Itallenti, Rhein )

Daca alegeti sa faceti ochelari la Optica Iris beneficiati si de alte avantaje ca si:

Edit Content
Telemedicină

Pentru a ne asigura că toate cazurile speciale pe care le întâlnim sunt diagnosticate și tratate corespunzător, echipa noastră de medici poate solicita mai multe păreri de specialitate din domeniu.  

Programul de telemedicină, lansat prin fundația CyberSight (www.telemedicine.orbis.org) permite medicilor specialiști oftalmologi și pacientilor acestora accesul la o a doua opinie medicală furnizata de medici specialist oftalmologi din clinici renumite la nivel mondial.

Articole
Noutați oftalmologice
Sugestii pentru un consult oftalmologic plăcut la copilul mic
Vizitele la doctor sunt parte din viața fiecărui copil, dar uneori pot fi inconfortabile sau pline de teamă pentru copil și dificile pentru părinți.Iată câteva sugestii pentru un consult cât mai plăcut: Când faceți programarea, evitați orele de somn ale copilului sau orele la care copilul dumneavoastră este obosit.
Programări

Ai nevoie de un control oftalmologic?
fă-ți o programare online

Telefon clinică

0728 006 138 / 0729 978 888

Telefon clinică

0728 006 138 / 0729 978 888